fredag 1 augusti 2014

Fredag och en favorit i repris

Jordgubbar, det gäller att njuta av dessa goda raringar in i det sista. Det här är nog mina sista för den här sommaren. I dag blåser det svala vindar och vi alla passar på att andas, för redan i morgon stiger temperaturen och nästa vecka ska det bli 31 grader.

Den här pajen har jag visat förut (här och här) men den är värd att visa igen. Den är söt, syrlig och väldigt lätt att göra. Receptet hittade jag hos ICA och i stället för Dajm tog jag mjölkchoklad.




Botten: 
120 g smält smör
200 g krossad digestivekex

Smält smöret och krossa kexen i en plastpåse eller i en matberedare. Blanda smör och kexkross och tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen i minst en timme.

Fyllning:
3/4 av en burk karamelliserad mjölk = kola.
60 g finhackad mjölkchoklad el. dajm
3 dl vispad vispgrädde

Bred den karamelliserade mjölken på kexbotten

Blanda hackad choklad och vispad grädde, spara ev. lite choklad till dekorering/topping. Bred ut gräddblandningen över kolan. Toppa med hela jordgubbar och choklad.

Njut!


Den är omtyckt här hemma och försvinner fort.

Trevlig fredag!


Kram L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar