fredag 31 oktober 2014

Det spökar!

 Vi har varit på spökbal och dansat med spöken, gastar, gengångare, vampyrer, zombies och häxor.

Hej!

Det här med att vi inte firar Halloween (som jag skrev i tidigare inlägg) får jag ta tillbaka. Vi har tillbringat två dagar på Kolmården och där var det kusligt, på riktigt. Överallt gick det vampyrer, gastar, gengångare, zombies och spöken. När mörkret föll och alla fina lampor inte riktigt räckte till för att lysa upp de smala vägarna i parken kom de som inte lever fram och hälsade. Vi hörde hur hästar galopperade bakom oss, vampyrer ylade, dörrar öppnades och stängdes, barn och vuxna skrek och deras fotsteg kom närmare och närmare och det klagades och jämrades. Alla dolda högtalare gjorde det väldigt effektfullt och läskigt. M tyckte att det stundtals blev lite för läskigt och ville gå till Bamse. Barnen tyckte inte om zombies, deras sätt att hasa sig fram och deras sätt att låta skrämde dem. T tuffade till sig mot slutet av dagen och körde en spontan "Arga leken" med en "död" brud i trasigaste brudklänningen.

Det var ett fullspäckat schema. Efter en rejäl hotellfrukost började vi dagen med att besöka Bamse och hans vänner, efter det åkte vi linbanan över Kolmårdens safari. Det är en häftig upplevelse att komma nära djuren. När vi åkte över lejonen var det endast två meter mellan oss och djuren. Vi försökte att hinna med så mycket som möjligt. Vi såg gastarnas (roliga) teaterföreställning och halloweenpysslade i lagunen, med sällskapet av delfinerna. Vi hann också med att besöka häxorna och se deras musikal. Allt var mycket professionellt och barnen tyckte att det var jättespännande. Naturligtvis såg vi delfinshowen och djurparkens alla fina djur, de ser ut att vara välmående.
Kvällen avslutades med en spökparad ner till balsalen. Vi dansade "Gangnam Style" med gastar, "Macarena" med vampyrer och I'm a single lady med häxorna (Beyonce) . Vi åkte hem sent på kvällen och det var två nöjda och trötta barn i bilen på väg hem.
 Jag rekommenderar ett besök på Kolmården under halloween. Vi bodde på Vildmarkshotellet och de har halloweenpaket 29/10-2/11. Ni hinner! Det enda minus är att det är dyrt att äta på hotellet och det är långt till andra restauranger. Fler bilder kommer.

Nu ska jag baka en kolapaj, det väntas gäster och det är lite som ska förberedas.

Kram på er!

Lena






1 kommentar:

  1. Roligt att ni är så nöjda med vistelsen på Kolmården. Verkar lite läskigt ;) ! Hoppas att ni får en fin helg innan det åter är dags för arbete.

    Kram Malin

    SvaraRadera