onsdag 22 oktober 2014

En doft av kanel

Kan inte låta bli att visa lite fler bilder på "höstmyset". Ljuskoppar från Vitrinskåpet.

Hej!

Jag vill tipsa om en god och onyttig "muffinskaka". M bakade den nästan alldeles själv och vad gör det då om det blev lite "lufthål" i den.
Fatet finns på rea här
Jag har hittat receptet i Pernilla Whalgrens "Pernillas Praliner" och då heter den "Enkel kanelbullesockerkaka" men jag kallar den"Muffinskaka" för att smeten är nog egentligen en muffinssmet.

8-10 bitar

Ugn: 175

150 g (det står 175 g i receptet) + 3 msk smör
2 1/2 dl vitt socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
3/4 dl socker
2 - 2 1/1 msk kanel

Rör den större mängden smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget och sedan gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i smeten.

Blanda socker och kanel till fyllningen.

Smöra och bröa en sockerkaksform med löstagbar kant.

Häll i hälften av smeten, strö över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Klicka till sist över 3 matskedar smör.

Grädda i ca 35-40 min. Testa med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.

Låt den svalna innan servering.

Enkel att göra och enkel att trycka i sig.

Kram på lillördagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar